Iepure în sos de muștar

de elucubratiiculinare in Iepure, 25 Oct 2015 | 6301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • sare
  • 4 linguri unt
  • 2 cepe
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml apă sau supă de legume
  • 100 g muștar de Dijon
  • 1 lingură cimbru uscat sau 1 linguriță cimbru proaspăt
  • 200 ml smântână
  • 4 linguri pătrunjel proaspăt tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure în sos de muștar:

Iepurele se tranșează în 8 bucăți. În cazul în care se gătește tot iepurele se va servi la 4 persoane. Se condimentează cu sare și piper. Se topește untul într-o tigaie mare. Se prăjesc bucățile de iepure pe rând pe ambele părți fără a se îngrămădi în tigaie. Se vor scoate pe un platou. În aceeași tigaie se adaugă ceapa tăiată fideluță și se călește 4-5 minute. Se adaugă vinul alb, supa (apa), muștarul și cimbru. Se aduce amestecul la fiert, se adaugă bucățile de iepure și se tine la foc mic 45-50 minute. Acoperim tigaia cu un capac și amestecăm din când în când. Iepurele se poate da și la cuptor pentru 60 minute.  Tot acoperită trebuie să fie tigaia. Atenție însă la mânerul tigăii, dacă permite a se da la cuptor, dacă nu se poate transfera într-o tavă termorezistentă ce se va acoperi fie cu capac, fie cu folie de aluminiu. Dacă se folosește iepure vânat acesta va trebui ținut mai mult la foc, verificați înainte de a opri focul. După trecerea a 50-60 minute în funcție de varianta aleasă, sosul deja a scăzut la jumătate, iar carnea sigur trebuie să se desprindă după os. Adăugăm smântâna lichidă și mai condimentăm cu sare și piper după gust. Adăugăm pătrunjel verde proaspăt tocat în momentul servirii. Se servește cu un vin alb dar se poate și o bere albă nefiltrată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure în sos de muștar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 08:56

miki_a 1

26.10.2015, 13:16

Nu am mancat niciodata carne de iepure dar arata grozav cum ai pregatit-o!

Panacris 1

10.12.2019, 21:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de iepure